Abstract   

Marinescu Ana-Maria*

Cu ocazia Seminarului Sub-regional ”Predarea Proprietății Intelectuale către Tineri”, organizat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) în cooperare cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), Ministerul Educației Naționale (MEN), Universitatea Româno-Americană (URA) și Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale (ASDPI), cu sprijinul Universității ”Nicolae Titulescu” din București – Școala Doctorală, Revistei Române de Dreptul Proprietății Intelectuale (RRDPI) și al Uniunii Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Patronatul Societăților de Producție din Cinematografie și Televiziune (UPFAR/PSPCT), am susținut, ca expert ASDPI, prezentarea ”Etapele cercetării științifice pentru profesorii de liceu”. La Seminar au participat peste 30 de profesori de liceu din toată România, pentru a fi instruiți în domeniul proprietății intelectuale. Proprietatea intelectuală a fost introdusă ca disciplină opțională în licee urmare Ordinului Ministrului Educației și Cercetării Științifice nr. 3.542/27.03.2015. 

Articolul prezintă etapele cercetării științifice pentru profesorii de liceu, pe care le-am identificat în ceea ce privește domeniul proprietății intelectuale. 

* Drd., Director General Societatea Autorilor și Editorilor Români de Opere Științifice - PERGAM, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Mobil: 0723.241.399.  

Parteneri