Ciprian Raul ROMIŢAN*

 

Rezumat

Încă din cele mai vechi timpuri, opera scrisă și adusă la cunoștința publicului „a stîrnit pasiuni și convulsii politice, religioase, morale ori auguste mînii” Din „Prefața” lucrării „Istoria cărții” a lui Albert Labarre, unul dintre cei mai de seamă cercetători ai lumii în ceea ce privește cartea, acest „leac pentru suflet”, aflăm vorbe, pline de înțelepciune, care au fost, sunt și vor fi actuale, atâta timp cât cartea scrisă va exista: „Se fură cărți, se fură din cărți, se fură cu cărți, se fură la cărți. Apoi se jură pe cărți”.

Studiul de față are ca obiect analiza infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.141 din Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe după modificările aduse ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.

 

 

*Lector asociat dr. Universitatea Româno-Americană”, Facultatea de drept, avocat asociat în cadrul SPCA „Roş şi asociaţii”, E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

Parteneri