Marinescu Ana-Maria* 

 

Abstract

Prezentul articol are în vedere analiza reprografiei ca principalul mijloc de piratare a operelor științifice scrise. Articolul trece în revista categoriile de opere scrise și domeniile în care se realizează pirateria operelor de creație intelectuală. 

De asemenea, sunt analizate noțiuni legate de subiectul în referință cum ar fi: remunerația compensatorie pentru copia privată, dreptul de reproducere și distribuire, mărfurile pirat sau scopul comercial.

Analiza reprografiei scoate în evidenţă prejudiciile pe care aceasta activitate le aduce tuturor factorilor implicați: autori, titulari de drepturi, consumatori și stat.

Finalul articolului este dedicat analizei infracțiunilor prevăzute la art. 1396 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și propunerile privind modificarea și completarea Legii în ceea ce privește autorizarea centrelor de fotocopiere. 

 

*Drd., Director General Societatea Autorilor și Editorilor Români de Opere Științifice - PERGAM, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Mobil: 0723.241.399

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri