Nicoleta Elena Buzatu*

Gheorghe Romițan**

 

Rezumat

Contrafacerea și pirateria sunt unele dintre cele mai mari flageluri ale vieții sociale și economice ale tuturor statelor din vremurile pe care le trăim. Produsele contrafăcute, sublinia comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici într-un Comunicat de presă al Comisiei Europene din 20 iulie 2017, „reprezintă o amenințare la adresa sănătății și siguranței consumatorilor europeni și, de asemenea, subminează afacerile legale și veniturile statului”. Contrafacerea și pirateria „sunt unele din formele de criminalitate economică cu cea mai rapidă creștere, atât în România, cât și în celelalte state și reprezintă o amenințare pentru economiile tuturor țărilor, dăunând, totodată, relațiilor comerciale prin alungarea investitorilor și a noilor investiții”.

 

 

*Profesor univ. dr. Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

**Vicepreședinte și director executiv al Asociației științifice de dreptul proprietății intelectuale, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri