Edmond Gabriel Olteanu*

Abstract

Noua formă a art. 1312 din Legea 8/1996 reglementează medierea ca posibilitate de soluţionare a litigiilor în cazul eşecului negocierilor pentru metodologii.
În domeniul medierii sunt incidente trei acte normative: Codul de procedură civilă, Legea nr. 192.2006, Legea nr. 8/1996, iar articolul arată că reglementarea neunitară poate da naştere la probleme în cazul conflictului de legi.
Chiar dacă legea privind dreptul de autor reglementează doar medierea, nu există niciun impediment ca organele de gestiune colectivă să se adreseze, la încheierea negocierilor, unui tribunal arbitral în faţa căruia se încheie convenţia arbitrală; prin urmare, arbitrajul poate fi utilizat în acest domeniu.

 

*Prof. univ.dr., Universitatea din Craiova‑Facultatea de drept, E‑mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Materialul a mai fost prezentat, în sinteză, la seminarul „Consultation meeting on mediation and arbitration” organizat de WIPO şi ORDA, Bucureşti, 25 aprilie, 2018.

 

Parteneri