Teodor Bodoaşcă [1], Andrei Murgu, Lucian Tarnu

Abstract

Ideea acestui studiu ne‑a fost sugerată, mai ales, de faptul că, în lucrările de specialitate, de regulă, analiza infracţiunii de „contrafacerea unei mărci” se rezumă doar la prezentarea uşor comentată a dispoziţiilor art. 90 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. De fapt, după modificarea art. 90 prin art. 1 pct. 59 din Legea 66/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 84/1998, în doctrina din domeniu nu poate fi identificată vreo lucrare în care să fie analizat aprofundat conţinutul legal al acestei infracţiuni. Fără pretenţia de a remedia situaţia semnalată, nutrim convingerea că studiul propus poate constitui o provocare pentru declanşarea unei dezbateri ştiinţifice autentice pe această temă.
De asemenea, date fiind unele aspecte normative discutabile din punct de vedere logico‑juridic, nu ne propunem doar o analiză conformă a actualelor reglementări privitoare la infracţiunea de contrafacerea unei mărci, ci una critică, însoţită de fundamentarea unor propuneri de lege ferenda pentru îmbunătăţirea lor.

 

[1] Prof. univ.dr., Universitatea „Dimitrie Cantemir” Târgu Mureş, E‑mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Parteneri