Viorel Roş*

Ciprian Romiţan**

Andreea Livadariu***

Rezumat

Franţa a fost multă vreme centrul culturii şi al civilizaţiei europene şi este ţara căreia România îi datorează multe modele de legi, inclusiv în domeniul proprietăţii intelectuale şi despre care autori francezi susţin că sunt inspirate din producţiile ştiinţifice ale altora care sunt trecuţi sub tăcere. În Franţa s-a creat mult şi s-a plagiat mult şi mulţi creatori fran­cezi au fost plagiaţi. Starea de lucruri din Franţa, în această materie, seamănă mult cu cea din România. Deosebirea pare a fi doar una cantitativă: în timp ce Franţa se află pe locul doi la onestitatea academică, potrivit lui Andre Cabanis, România se află pe ultimul loc. Credem însă că noi avem mai multe acuze decât plagiatori, iar Franţa are mai mulţi plagiatori decât acuze aduse la lumină şi dovedite.

 

* Prof. univ. dr. Universitatea „Nicolae Titulescu”, avocat coordonator SCA „Roş şi asociaţii”, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

** Lector asociat dr. Universitatea „Româno-Americană”, avocat asociat SCA „Roş şi aso­ciaţii”,

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. *** Asistent de cercetare drd. Universitatea „Nicolae Titulescu”,

avocat asociat SCA „Roş şi asociaţii”, E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Parteneri