Teodor Bodoaşcă*
Tudor-Vlad Sfârlog**

Rezumat

Ideea acestui studiu a plecat de la constatarea că, în lucrările de specialitate, problematica răspunderii contravenţionale pentru fapte care aduc atingere drepturilor de autor, celor conexe şi sui generis, reglementate de Legea nr. 8/1996, este tratată, de regulă, sumar, doar la nivel informativ.
Drept urmare, în cele ce urmează, vom încerca o analiză mai detaliată şi, în acelaşi timp, critică a dispoziţiilor Legii nr. 8/1996 consacrate stabilirii faptelor care constituie contravenţii şi particularităţilor privind constatarea şi aplicarea sancţiunilor în cazul lor, conform dispoziţiilor Legii nr. 8/1996. Evident, acolo unde vom găsi de cuviinţă, vom funda­menta propuneri de lege ferenda corespunzătoare.

* Profesor univ. dr. Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, Facultatea de drept; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
** Student drd. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Parteneri