Ana-Maria Marinescu ⁕
Cristian Jura ⁕⁕
Maria-Luisa Creaţă⁕⁕⁕

Rezumat

Prezentul studiu îşi propune să aducă în dezbatere legătura dintre două ramuri de drept, dreptul proprietăţii intelectuale şi dreptul sportului. O problematică complexă, două domenii care în aparenţă nu au nicio legătură evidentă, dar care în realitate, împreună, aduc o importantă contribuţie la dezvoltarea umanităţii şi bunăstarea economică, studiul se doreşte a fi un prim articol dintr-o serie de articole dedicate celor două. Temă abordată din prisma dreptului sportului, articolul enumeră legăturile acestuia cu celelalte ramuri de drept şi scoate în evidenţă legătura cu dreptul proprietăţii intelectuale, arătând modalitatea în care acesta din urmă protejează şi ajută la valorificarea performanţelor obţinute în sport, dar şi la dezvoltarea industriilor conexe acestuia. Un alt unghi de abordare a temei tratate este dat de similitudinile dintre cele două ramuri de drept, sens în care autorii se apleacă în acest prim articol şi punctează modalitatea de organizare a structurilor asociative din cele două domenii, precum şi câteva aspecte privind soluţionarea alternativă a litigiilor, urmând ca în articolele viitoare din seria dedicată celor două să aibă în vedere şi alte aspecte.

⁕ Drd., Director General Asociaţia Societatea Autorilor şi Editorilor Români de Opere Ştiinţifice – PERGAM, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
⁕⁕ Prof. univ. dr., arbitru, Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, Lausanne, Elveţia, Secretar de Stat Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
⁕⁕⁕ Avocat, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Parteneri