Laura Maria Dima*
Corina Mihaela Marcu-Şiman**

Rezumat
Materia reglementată de Legea nr. 206/2004 este în prezent mai mult ca oricând de actualitate, plagiatul fiind o problemă etică şi juridică cu care se confruntă tot mai frecvent societatea ştiinţifică modernă. Cu toate acestea, reglementarea legală este departe de a fi coerentă, inadvertenţele şi lacunele făcând-o greu de aplicat, începând încă de la stabilirea competenţei instanţei. În actuala reglementare, răspunderea etică şi răspunderea disciplinară se confundă parţial, deşi sunt şi trebuie să rămână două forme distincte de răspundere. Prezentul studiu îşi propune o abordare analitică a reglementărilor legale incidente, inclusiv propuneri de lege ferenda care să completeze sau să clarifice actualul cadru legislativ.

* Judecător la Curtea de Apel Cluj Napoca; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
** Judecător drd. Curtea de Apel Cluj Napoca; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Parteneri