Dionysia Kallinikou**

Rezumat
Drepturile morale reprezintă unul dintre cele mai importante atribute ale dreptului de autor, asigurând garanția legăturii personale dintre autor și opera sa. Articolul scoate în evidență, pe de o parte, reglementarea internațională stabilită în privința drepturilor morale și, pe de altă parte, cea existentă la nivelul Greciei. Totodată, articolul reliefează principiile generale și conținutul aplicabil
dreptului moral. În ceea ce privește conținutul dreptului moral, acesta are în vedere: dreptul de divulgare, dreptul de paternitate (dreptul de atribuire), dreptul la integritate, dreptul de acces și dreptul de denunțare. Finalul articolului prezintă o scurtă analiză a autorului în ceea ce privește dreptul moral și mai ales impactul acestuia în raport de inteligența artificială.

* Traducere realizată din limba engleză în limba română de Ana-Maria Marinescu. Articolul a mai fost publicat în volumul „Provocările dreptului de autor la 160 de ani de la prima lor reglementare legală în România”, Ed. Hamangiu, București, 2022, pp. 75-82.
** Dionysia Kallinikou este Profesor Emerit la Universitatea Națională și Capodistriană din Atena.

Parteneri